Vyhledávání


rozšířené vyhledávání

Katalog

 

Reklama



-------------------------------

Poznejte řadu LEITZ Complete



 

Zoner inShop



 

 

Celulóza nebo recykl? U hygieny jednoznačně celulóza!


Chcete zůstat šetrní k přírodě, ale zároveň vás rozčilují rozpadající se recyklované papírové ručníky na veřejných WC? Jaký je rozdíl v ekologickém zatížení při výrobě papíru z celulózy a recyklátu? Náš článek vám usnadní vaše rozhodování při koupi.

S cílem ušetřit peníze mnozí provozovatelé veřejných toalet a hygienických zařízení, ať už v nákupních centrech nebo ve výrobních provozech, nakoupí levné papírové ručníky vyrobené z nekvalitního recyklátu. Podporujeme recyklaci a sami třídíme odpad, ale na některé produkty je prostě výhodnější kvalitní buničinový papír než ten recyklovaný. Pojďte se s námi podívat na malé srovnání pro a proti výrobků ze svěží celulózy a produktů z recyklovaného papíru. Zjistíte, že s novými technologiemi a procesy je ekologické zatížení při výrobě z celulózy velmi nízké.

Víte, že při recyklování vzhledem ke kvalitě sběrného papíru nemůže být využito až 50% suroviny? Ze 100 kg celulózy se využije téměř celá surovina (vyrobí se z ní až 96 kg papíru) při nižší spotřebě vody a energie, kdežto u recyklace tvoří skoro polovinu odpad, který se musí náročně likvidovat. Navíc, když potřebujete z recyklátu vytvořit bílý papír, je nutné jej bělit pomocí chlóru, což znovu zvyšuje zátěž pro životní prostředí.

Výroba papíru z recyklátu (papírového odpadu) je proto výhodná například pro výrobu kartonů, dutinek kotoučů, sešitů, obalů zboží apod., kde není kladen důraz na bílou barvu a produkty se nepoužívají pro hygienické účely.

Srovnání výroby z celulózy a recyklu

Úspory při využití celulózy

Výhody celulózy

KATRIN - široké portfolio vysoce kvalitních EKOvýrobků z oblasti hygieny

Hledáte hygienické vybavení šetrné k Vám i k životnímu prostředí? Katrin je naše nejprodávanější značka v oblasti hygienických potřeb. Patří do portfolia společnosti Metsä Tissue, která dbá na zelenou udržitelnost své výroby. Surovina pochází ze severských lesů, kde se využívají růstové převisy, což dokládá certifikace třetích stran. Výrobky Katrin získaly ekologické označení EU Ecolabel, Nordic Ecolabel a obdržely certifikaci PEFC a FSC.

KATRIN - ekologická hygiena na Vašich pracovištích a provozech
Papír z celulózy se vyrábí z dlouhých vláken a tím získá svoji pevnost i za mokra. Proto se při utírání nerozpadává. Vy jej spotřebujete méně než u recyklovaných produktů a tím se zmenšuje také množství odpadu.


Zásady vedoucí k ekologické dokonalosti

V oblasti papírové hygieny si u Katrin můžete vybrat ze široké nabídky produktů. Zda zvolíte prvotřídní celulózu nebo recyklovaný papír, necháme na vás:


Produkty z celulózyProdukty z celulózy Recyklované výrobkyRecyklované výrobky Celý sortiment KatrinCelý sortiment Katrin
 

Přihlášení


Nová registrace
 

cena nákupu:
0,00 Kč

uživatel:
nepřihlášen

 

Získat katalog

 

Náš Tip

Židle TAURUS TN, D2 (černá)

Židle TAURUS TN, D2 (černá) Cena bez DPH:
815,00 Kč

Židle TAURUS TN, D4 (modrá)

Židle TAURUS TN, D4 (modrá) Cena bez DPH:
815,00 Kč

Kotoučová řezačka Fellowes Neutron Plus A4

Kotoučová řezačka Fellowes Neutron Plus A4 Cena bez DPH:
1 050,00 Kč

Obálka C5, bílá, samolepicí

Obálka C5, bílá, samolepicí Cena bez DPH:
1,00 Kč

1 000x

Obálka C5 samolepicí, okénko, vnitřní tisk, 1.000 ks

Obálka C5 samolepicí, okénko, vnitřní tisk, 1.000 ks Cena bez DPH:
1 390,00 Kč